Reactie op motie

HOOFDDORP De gemeente gaat onderzoek doen naar de komst van zogenoemde tiny houses, kleine wooneenheden voor bij voorbeeld studenten, senioren en doorstromers. De tiny houses moeten zoveel energieneutraal worden gerealiseerd. Een overgrote meerderheid van de gemeenteraad heeft vorige week ingestemd met het onderzoek.

Fractievoorzitter Hans Spijker van Eén Haarlemmermeer nam vorige week het initiatief voor een motie. De fracties van GroenLinks en CDVP sloten zich bij het voorstel aan. Spijker ziet grote kansen voor deze nieuwe vorm van duurzaam wonen. Volgens hem zijn tiny houses bedoeld voor mensen die genoegen nemen met een kleiner woonoppervlakte.

Raadslid Anneke van der Veer stemde als enige tegen de motie. Zij is niet tegen kleine wooneenheden maar wel tegen erfpacht. PvdA-fractievoorzitter Chris Vonk was aanvankelijk ook kritisch omdat tiny houses volgens hem in verhouding heel duur zijn, maar zijn fractie stemde niettemin in met het voorstel.

Ook D66-raadslid Pablo Meegdes had zo zijn bedenkingen over de motie. Hij stelde dat het beoogde onderzoek niet te veel tijd van ambtenaren mag opslokken die zich met nieuwbouwplannen in de gemeente bezighouden. Burgemeester Onno Hoes opperde dat wethouder Tom Horn van Wonen het onderzoek dan maar zelf moet uitvoeren maar dat was natuurlijk geen serieus voorstel.

Bij afwezigheid van zijn collega Horn liet wethouder Adam Elzakalai eerder weten niet tegen de motie te zijn. Volgens hem leidt een onderzoek tot meer inzicht in de wenselijkheid van tiny houses.

Bron: Hoofddorpse Courant

Scroll naar top