Tiny House

Modulaire Woningen: ja graag!

Tiny Houses/Modulaire Woningen: ja graag, maar waarom gaan deze projecten nog niet van start in de Haarlemmermeer?

Voor startende woningzoekenden is de nood  hoog net als voor mensen die graag kleiner willen wonen in een circulaire woning.
Tiny Houses of Circulaire Woningen zijn ‘n oplossing, ze zijn gemaakt van hout, duurzaam, klein en bieden mogelijkheid tot stapelbouw. Een sterk bijkomend feit is dat de bouw hiervan geen nare stikstof uitstoot veroorzaakt

Bij de gemeente Haarlemmermeer zijn enkele projecten aangemeld, maar deze liepen tot nu toe vast op regelgeving. Het Podium voor Architectuur heeft in december 2019 een inspirerende bijeenkomst georganiseerd met de titel: “Kansenborden”. Deelnemers waren: bouwers, toekomstige bewoners, landeigenaren, de gemeente en politici. Het doel was samen kijken naar mogelijkheden tot succes.

EEN Haarlemmermeer (EH) heeft 3 jaar geleden een succesvolle motie in de raad gebracht voor de bouw van Tiny Houses in Haarlemmermeer en nog steeds zijn wij zeer actief bezig om mogelijkheden binnen de politiek te creëren. EH gaf donderdag 9 januari jl. in het raadsdebat als eerste aan, naar de wethouder, om serieus te kijken naar geschikte locaties in Haarlemmermeer waar men wel kan bouwen !

De visie van EH is dat we mogelijkheden moeten creëren waarmee kans op wonen ruimer wordt!  Tiny Houses zijn een andere vorm van woningen, milieu vriendelijk gebouwd en snel te plaatsen. 

Wij zijn benieuwd naar uw mening of advies, reageer via onze site www.een-haarlemmermeer.nl/contact/ of Facebook facebook.com/EenHaarlemmermeer

Scroll naar top