Kennismaken met de nieuwe gemeenteraad: Hans Spijker

REGIO | 19 juli 2014 | 1 |
BADHOEVEDORP – Na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart is de samenstelling van de raad nogal veranderd. Naast vertrouwde namen zijn er ook veel nieuwe gezichten te zien in de raadszaal. Acht van hen wonen in Haarlemmermeer-Noord maar wie zijn ze eigenlijk? Het Witte Weekblad heeft ze zes vragen voorgelegd om de lezers kennis met ze te laten maken in deze wekelijkse rubriek. Deze week is het woord aan Hans Spijker (50), gemeenteraadslid voor EEN Haarlemmermeer.

Wie is…
Hans Spijker is getrouwd en vader van twee dochters. Hij is adviseur voor bedrijven om extra omzet te creëren. Dit is zijn tweede raadsperiode.

Waarom bent u gemeenteraadslid geworden?
Ik ben raadslid geworden om de gemeente dichterbij de inwoners te brengen- en samen te werken aan oplossingen

Is het wat u er van verwachtte?
De politiek is zeer interessant, omdat wij bouwen aan de toekomst van de Haarlemmermeer en structureel de problemen aanpakken.
Wat is het onderwerp dat u het meeste boeit als raadslid?
Er zijn nog een paar belangrijke projecten zoals de omlegging A9, maar ook aanpak grondgeluid Schiphol en een oplossing voor het chicaneprobleem op de Ringdijk die mij zeer boeien als raadslid.

Wat wilt u bereiken deze raadsperiode?
Deze raadsperiode wil ik ondermeer bereiken dat de decentralisatie van het sociaal domein goed wordt ingevoerd zodat alle inwoners op de juiste manier steun kunnen krijgen als dat nodig is en dat de gemeente en de zorg deze goed kunnen uitvoeren.

Wilt u nog iets anders kwijt?
EEN Haarlemmermeer staat open voor uw mening en (lokaal) advies en kennis.
(Foto: Raadsgriffie)

Scroll naar top