Huisvestingsproblemen voor leerlingen BURG. Amersfoordtschool (Badhoevedorp) i.v.m. “potentiele” fusie met Rietveldschool

Tijdens een recente ouderinformatie avond op Burgemeester Amersfoordtschool (BAS) in Badhoevedorp is er onrust ontstaan onder de ouders van de leerlingen.

Naar aanleiding van dit stelt EEN Haarlemmermeer de volgende vragen aan het college en gemeenteraad van Haarlemmermeer in verband met het IHP:

  1. Is de portefeuillehouder bekend met de plannen van de fusie tussen de BAS en de Rietveldtschool in Badhoevedorp?
  2. Klopt het dat de BAS als reguliere openbare school gaat sluiten en dat dit gebouw zal worden gebruikt voor opvang van de leerlingen van de nieuwe gefuseerde Rietveldschool?. De bestaande Rietveldtschool zal worden gerenoveerd en heeft dus zeker voldoende ruimte elders voor haar leerlingen nodig.
  3. Wat is de officiële status van de fusie omdat bij beide scholen een andere boodschap wordt gecommuniceerd? Bij de BAS wordt gesproken over intentieovereenkomst en fusie onderzoek en onderzoek naar andere mogelijkheden. Bij de Rietveldt wordt al gesproken over een fusie. Maar…. In het stukken van het IHP kunnen wij niets teruglezen.
  4. Waarom is er in het recente verleden een grote renovatie gedaan aan het gebouw van de BAS als er al een plan bestond om deze school eventueel te sluiten?

Hoe ver is het haalbaar om extra Rietveldt leerlingen te plaatsen in het huidige gebouw, (wanneer de nieuwbouw van de Rietveld gaat beginnen) immers het huidige gebouw is niet geschikt voor een grote toename?

Scroll naar top