Historie

Historie

gemaal cruqDE Haarlemmermeer
De Haarlemmermeer bestond eerst uit een woelig meer tot aan de historische drooglegging in 1852. Een tijd van zware landbouwgrond waar kleine boeren een mager bestaan bij elkaar ploeterden. Sinds 11 juli 1855 bestaat de gemeente Haarlemmermeer officieel. Op 1 jan 1857 bestond de gemeente Haarlemmermeer uit totaal 5184 bewoners.

Nu is de gemeente Haarlemmermeer een welvarende gemeente waar een dynamisch bedrijfsleven, een internationale luchthaven en landelijke dorpjes naast elkaar bestaan. Haarlemmermeer ligt centraal in de Randstad, tussen Amsterdam en Den Haag. Met de luchthaven Schiphol, 54 bedrijventerreinen, 17 kantorenlocaties, een veelzijdig woonaanbod, goede bereikbaarheid en veel groen is het een dynamische gemeente. Wonen, werken en recreëren zijn goed met elkaar in balans voor de ruim 145.000 inwoners. In en voor deze dynamische gemeente is de lokale politiek niet meer weg te denken.

EEN Haarlemmermeer
EEN Haarlemmermeer vindt zijn oorsprong in Trots op Nederland van Rita Verdonk. Het partijprogramma van Rita Verdonk, (oud VVD-er), toonde veel overeenkomsten met het partijprogramma van Pim Fortuyn, ook een oud VVD-er. Tot een samenwerking van Rita en Pim is het nooit gekomen. Trots op Nederland is als politieke partij opgehouden te bestaan. Trots op Haarlemmermeer, is als onderdeel van Trots op Nederland, daardoor ook gestopt en met een vernieuwde visie en aanpak doorgegaan als EEN Haarlemmermeer, een partij die zich richt op de belangen van de lokale inwoners, ondernemers en organisaties.

Leden EEN Haarlemmermeer
Tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen mei 2014, heeft Een Haarlemmermeer haar bestaansrecht bewezen en hebben zij de zetel in de Gemeenteraad weten te behouden. EEN Haarlemmermeer bestaand uit Fractie Voorzitter Hans Spijker, Fractie Assistent Bob Chevallereau, Fractie Medewerkster Helen van der Jagt, en de leden van EEN Haarlemmeer.

Tijdens de Gemeente raadsverkiezingen mei 2014 heeft Een Haarlemmermeer haar bestaansrecht bewezen en hebben zij de zetel in de Gemeente raad weten te behouden.

Scroll naar top