Fractie EEN Haarlemmermeer

Hans Spijker
Fractie Voorzitter

Mijn naam is Hans Spijker, fractievoorzitter van EEN Haarlemmermeer. Ik ben getrouwd en vader van twee dochters. Op zakelijk gebied ben ik adviseur voor bedrijven om extra omzet te creëren. 
Dit is mijn derde raadsperiode voor EEN Haarlemmermeer. 
Ik ben raadslid geworden om de gemeente dichterbij de inwoners te brengen en om samen te werken aan oplossingen. 
De politiek is zeer interessant, omdat wij bouwen aan de toekomst van de Haarlemmermeer en structureel kwesties aanpakken. 
Mijn focus ligt op de juiste aanpak van grote projecten zoals, wonen, het nieuwe Raadhuis/”Huis van de Haarlemmermeer”, aanpak grondgeluid Schiphol.
Voor mij ook heel belangrijk: de verkeersproblematiek in alle kernen op de Ringdijk.
Juist uw lokale problemen! De ondernemers en zelfstandigen zijn van groot belang in onze gemeente, zij zijn de bouwstenen van onze maatschappij. 
EEN Haarlemmermeer vertegenwoordigt ook hun belangen. 
EEN Haarlemmer staat altijd open voor uw mening, (lokaal) advies en kennis.

Wim Brik
Fractie assistent

Ik ben Wim Brik, fractie medewerker van EEN Haarlemmermeer.
Ruim betrokken met het maatschappelijk gebeuren in Haarlemmermeer en als vrijwilliger werkzaam voor diverse instellingen.
Een Haarlemmermeer heeft mijn interesse gewekt door de betrokkenheid met onze gemeenschappelijke omgeving, de interesse voor de inwoners en oplossing gericht werken.
Het is mijn ideaal om de democratie te laten functioneren waar het voor bestemd is.
Het is de stem van de inwoners die telt en het is voor mij een eer deze stemmen te laten klinken in de raadkamer van Haarlemmermeer.

Mariska de Liefde
Fractie medewerker

Mijn naam is Mariska de Liefde, getrouwd en moeder van twee dochters en een zoon. Ik ben werkzaam bij het bedrijfsbureau van Pier K, Centrum voor Kunst en Cultuur, in Hoofddorp en ben opgegroeid in Halfweg. Op mijn zeventiende ben ik met mijn moeder verhuisd naar Nieuw-Vennep en heb daar ook mijn eerste eigen woning gekocht.

In 1999 ben ik samen met mijn man en kinderen naar Hoofddorp verhuisd, alwaar ik inmiddels al weer negentien jaar met heel veel plezier woon. Naast mijn taken als moeder en mijn baan wil ik, maatschappelijk gezien, ook graag iets doen dat voor mijn gevoel bijdraagt aan de samenleving. Dit heeft ertoe geleid dat ik mij ging inzetten voor een dierenwelzijnsorganisatie.

Omdat ik, na ruim 10 jaar voorzitter te zijn geweest, inmiddels wel toe was aan een nieuwe uitdaging en de mogelijkheid daar was dat ik deze functie, met een goed gevoel, kon overdragen aan een nieuwe voorzitter heb ik in november 2017 het stokje overgedragen. Afgelopen mei kwam ik via een vriendin in contact met Hans Spijker, de Fractie Voorzitter van EEN Haarlemmermeer en heb een interessant gesprek met hem gehad over zijn rol en werkzaamheden bij de gemeente. Vervolgens ben ik mij daar wat meer in gaan verdiepen.

EEN Haarlemmermeer zie ik als een onafhankelijke lokale partij die probeert om de belangen van alle inwoners van de Haarlemmermeer zoveel mogelijk voorop te stellen. Zij luisteren naar inbreng van de inwoners en proberen dit mee te nemen in de debatten die van invloed zijn op het beleid binnen de Haarlemmermeer. De diversiteit van onderwerpen waarin keuzes moeten worden gemaakt leidt tot behoorlijk wat uitdagingen die vaak, naast positieve, ook negatieve gevolgen kunnen hebben voor de inwoners van de Haarlemmermeer.

Als raadslid sta je niet alleen aan de zijlijn maar kan je daadwerkelijk wat voor de mensen en voor de ontwikkeling van de Haarlemmermeer zelf, iets betekenen en dat spreekt mij erg aan en heeft mij uiteindelijk ook doen besluiten om mij als kandidaat raadslid voor EEN Haarlemmermeer beschikbaar te stellen.